کد خبر: ۵۶۰۹۹۵
تاریخ انتشار : ۱۶ آذر ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۴
نتیحه خروج آمریکا از برجام: ایالات متحده از متحدان خود دور افتاده و منزوی‌تر شده است

انتقاد واشنگتن‌پست از سیاست ترامپ درباره ایران: ایده بازگرداندن ایران پای میز مذاکره از طریق تحریم، توهم است| ترامپ و پمپئو همه تخم‌مرغ‌های خود را در سبد عربستان قرار دادند

"اکنون با شعارهای داغی از سوی دولت ترامپ مواجه هستیم که عملی نمی‌شوند و همین موجب بی‌نظمی بیشتر می‌شود. بدتر از همه آن که ترامپ و پمپئو همه تخم‌مرغ‌های خود را در سبد عربستان قرار دادند و امید بیهوده‌ای به این داشتند که سعودی جایگزین امریکا در مهار ایران شوند. واقعیت آن است که اکنون وضعیت یمن به گونه‌ای شده که پایان دادن به جنگ در آن کشور یک اولویت است. سخنان ترامپ علیه ایران تنها آن کشور را به نفوذ بیشتر در منطقه تشویق می کند".
آفتاب‌‌نیوز :
سرویس بین الملل- "جنیفر روبین" ستون‌نویس مشهور روزنامه "واشنگتن پست" در نقد عدم سیاستگذاری منسجم دولت ترامپ در قبال انتقاد واشنگتن‌پست از سیاست ترامپ درباره ایران: این ایده که می‌توان از طریق تحریم ایران را پای میز مذاکره بازگرداند، توهم استایران می‌نویسد: "پرزیدنت ترامپ همان‌گونه که وعده داده بود از برجام خارج خواهد شد، این کار را انجام داد. 

به گزارش آفتاب‎نیوز؛ ترامپ هرگز مشخص نکرد که با خروج یکجانبه از آن می‌خواهد به چه برسد و پس از آن چه خواهد شد. به نظر می‌رسد در زمان تصمیم‌گیری برای خروج از توافق هسته‎ای، او اصلا به این موضوع توجهی نداشت. این ایده که امریکا می‌توان از این طریق ایران را پای میز مذاکره بازگرداند صرفا یک توهم و خیال است. اروپایی‌ها هنوز از برجام حمایت می‌کنند به خصوص از زمانی که روسیه و چین قویا اعلام کرده‌اند که همچنان به تجارت با ایران ادامه می‌دهند. اروپایی‌ها نمی‌خواهند در این رقابت عقب بمانند. به نظر می‌رسد ترامپ به اشتباه فکر می‌کرد که تحریم‌ها ابزاری شبه جادویی و چند مظوره هستند: هم ایران را مجبور به توافق هسته‌ای بهتر خواهند کرد و هم سبب می‌شوند تا آن کشور محدودیت‌ها بر برنامه موشکی خود و بازرسی نامحدود بازرسان را بپذیرد. همچنین از نظر او تحریم‌ها باعث می‌شدند تا ایران مجبور شود به حمایت خود از گروه‌های منطقه‌ای پایان دهد و حتی ممکن است کاری کند که مردم ایران به دلیل فشار ناشی از وضعیت دشوار اقتصادی به خیابان‌ها ریخته و کلیت نظام سیاسی ایران سقوط کند. این‌ها تفکرات فانتزی و خیالی دولت ترامپ درباره تاثیرگذاری تحریم‌ها بوده‌اند. نتیجه خروج دولت امریکا از برجام مشخص بود: ایالات متحده از متحدان خود دور افتاده و منزوی‌تر شده است."

او در ادامه می نویسد: "مایک پمپئو وزیر خارجه امریکا دوازده پیش شرط را برای مذاکره با ایران اعلام کرد ؛از برنامه هسته‌ای گرفته تا لزوم اصلاح سیاست داخلی ایران تا حضور ایران در منطقه اما اهداف امریکا را اعلام نکرد. او در ماه آگوست گفت که هدف سیاست امریکا تغییر رفتار دولت ایران است و در ماه اکتبر در مصاحبه‌ای گفت که ایران مثل یک کشور عادی رفتار نمی‌کند. حرف‌های او به همان اندازه مبهم است که مشخص نیست دولت ترامپ می‌خواهد چگونه به این موارد دست یابد. در ماه مه ترامپ گفت که می‌خواهد فعالیت‌های تهدیدآمیز ایران در خاورمیانه را متوقف کند و پمپئو نیز گفت که جلوی نفوذ بیشتر ایران را می‌گیرد. تمام این واژگان یعنی به انزوا کشاندن، مهار، جلوگیری از نفوذ و مسدود کردن یعنی مقاومت در برابر گسترش بیشتر حضور ایران. با این حال، تصمیم برای خروج از برجام در واقع، پیشرفت در مسائل غیر هسته‌ای را نیز دشوارتر ساخته است. بدون حمایت متحدان امریکا پیشرفتی حاصل نخواهد شد. دولت ترامپ اخیرا آزمایش‌های موشکی ایران را محکوم کرده است اما هیچ کاری نتوانسته فراتر از تحریم‌های غیرموثر برای بازداشتن ایران از انجام آن آزمایش‌ها انجام دهد."

جنیفر روبین می نویسد: "اکنون با شعارهای داغی از سوی دولت ترامپ مواجه هستیم که عملی نمی‌شوند و همین موجب بی‌نظمی بیشتر می‌شود. بدتر از همه آن که ترامپ و پمپئو همه تخم‌مرغ‌های خود را در سبد عربستان قرار دادند و امید بیهوده‌ای به این داشتند که سعودی جایگزین امریکا در مهار ایران شوند. واقعیت آن است که اکنون وضعیت یمن به گونه‌ای شده که پایان دادن به جنگ در آن کشور یک اولویت است. سخنان ترامپ علیه ایران تنها آن کشور را به نفوذ بیشتر در منطقه تشویق می کند".
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین